Viikon parhaat

Tässä poimintoja viikon parhaista internetilmiöistä.

Viikon työnhakuvinkki

”For years I’ve marvelled at how many of my smartest friends and acquaintances have suffered prolonged periods of unemployment and underemployment.”

Maurice Ewing pohtii LinkedInin blogissa, miksi älykkäiden ja kokeneiden ihmisten on usein vaikea saada töitä. Teksti on oikeastaan julkaistu jo kesäkuussa, mutta osui silmiini tällä viikolla, ja oli niin hyvä, että päätin laittaa jakoon.

Viikon TÄRKEÄ UUTINEN (tai oikeastaan viikon pylly)

”But the picture didn’t seem to actually break the internet. Instead, it gave Twitter, Reddit and Instagram the mid-week boost it needed to power through the rest of the week.”

Ai joku avaruusluotain laskeutui komeetalle? Mitävälii, sillä tositeeveetähti Kim Kardashian poseerasi peppu paljaana lehden kannessa, ja sehän nyt jos mikä on maailmanluokan uutinen. Hyvä katsaus viikon meemiin löytyy Mashablesta.

Viikon fitnessinnovaatio

”potential Internet of Things entrepreneurs beware: the number of activities left untracked by your smartphone is getting smaller and smaller”

Unohtakaa geishapallot, nyt on saatavilla mobiiliappsi, joka auttaa treenaamaan lantionpohjalihaksia. Joo, ihan oikeasti. Lukekaa vaikka Arctic Startupista.

Viikon internetviisaus

”Valtuutus tarkoittaa sitä, että on valtaa toimia tietyissä rajoissa.”

Zenton Hanna Takala kertoo, miten asiantuntijat saa bloggaamaan: asettamalla heille rajat. Muuten nimittäin käy niin, että asiantuntijat alkavat itse rajoittaa itseään ihan turhankin tarkasti. Lähes koko työurani insinöörien kanssa viettäneenä voin vahvistaa, että tässä on viisautta.

Artikkelin kuva on julkaistu Creative Commons -lisenssillä. Kuvan ottajan tiedot